Pippi Langkous van het Pippi principe

Het Pippi Langkous principe

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”

Het is een van mijn favoriete leuzen. Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik mij regelmatig schuldig gemaakt aan dit ‘fake it until you make it‘ principe. Ook als ondernemer stort ik mij soms in projecten met deze woorden van Pippi in het achterhoofd. Volgens Amy Cuddy (een Amerikaanse psycholoog, auteur en spreker) is het ‘fake it till you make it’ vooral bedoeld om jezelf voor de gek te houden. Als jij een situatie ingaat met aangedikt zelfvertrouwen, dan weet je dat dit nep is, maar toch onthoudt jouw brein het zelfverzekerde gevoel. Als je dit maar vaak genoeg herhaalt, zal jouw zelfvertrouwen stukje voor stukje groeien.

Maak dus gerust gebruik van dit Pippi-principe!

Amy Cuddy past dit principe ook toe op lichaamshouding en uitstraling. Want, zo stelt ze, je hoeft je niet zelfverzekerd te voelen om zelfverzekerd over te komen. En laten we eerlijk zijn, zelfverzekerd overkomen is vaak heel handig. Daarom geef ik je hier een Cuddy-spoedcursus zelfvertrouwen.

Doen: Een open blik. Glimlachen. Handpalmen naar buiten. Rechtop staan. Voeten een stukje uit elkaar. Niet doen: Naar beneden kijken. In elkaar gezakt staan. Handen in je zakken. Voeten naast elkaar.

“We convince by our presence, and to convince others we need to convince ourselves.” ― Amy Cuddy

Meer inspiratie? Amy’s TED-Talk “Your Body Language May Shape Who You are” is een van de meest populaire video’s. Bekijk de video hieronder!Wil je net als Pippi leren om een beetje meer brutaal te zijn?
Volgens blogger Lizette is dat een goed idee! Ze legt je in deze blog uit hoe je door meer brutaal te zijn je hele wereld opent!
De Balans Planner
Bestel hier de Balans Planner en start vandaag nog met het creëren van meer rust, overzicht en ruimte in jouw hoofd. Ben je er klaar voor?


Jisca Rebel

Jisca Rebel is o.a. ondernemer, moeder en vrijwilliger en heeft veel ballen in de lucht te houden. Er is een periode in haar leven geweest waarin dit niet lukte en ze het overzicht helemaal kwijt was. Ze ging op zoek naar meer balans en wilde weer grip op haar tijd. Deze zoektocht resulteerde in: de Balans Planner.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.