Nieuwe cursus

Onderscheid jezelf met een sterke visual brand

Creëer je eigen visual brand en brandbook als personal brand of ondernemer.

Video afspelen

Binnenkort te volgen!

Stay tuned!

Op de hoogte blijven van de cursus? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, we zullen je binnenkort meer informatie sturen!

Meer weten over hoe wij met jouw privacy omgaan? Lees het in ons privacy statement.

Onze online visual branding cursus

Veel startende ondernemers willen snel beginnen, maar weten vaak helemaal niet wie ze als merk zijn en waar ze voor staan. Ze laten een grafisch vormgever of webdesigner iets ontwerpen, terwijl ze niet weten wat ze precies willen. Hierdoor weet de ontwerper niet precies wat hij moet maken. Het kan zijn dat er iets heel moois uit komt, maar er kan ook frustratie ontstaan. Er is tevens een grote kans dat de visuele identiteit niet resoneert met de merkwaarden of doelgroep van je brand.

Wij denken dat dit ook anders kan. Door als ondernemer zelf betrokken te zijn bij het vormgeven van jouw visual brand en door het designproces beter te begrijpen, ben je in staat om een ijzersterk en onderscheidend merk neer te zetten.

Deze cursus geeft je de mogelijkheid om als niet-designer zelf aan de slag te gaan met logo’s, kleuren, typografie en alles wat je nodig hebt voor een visual brand. Je leert kiezen voor de juiste designelementen en creëert een voorstudie waarmee jij naar een grafisch designer kan stappen.

Visual branding designelementen

In deze online cursus ga je zelf aan de slag om je brand, purpose, missie en waarden te vertalen naar een krachtige, onderscheidende visual brand.

In deze online cursus ga je zelf aan de slag om je brand, purpose, missie en waarden te vertalen naar een krachtige, onderscheidende visual brand.
Sta je soms te kijken van de mooie visuele communicatie die een merk gebruikt? Misschien is het je al opgevallen hoe al hun foto’s mooi bij elkaar lijken te passen, of hoe ze steeds dezelfde lettertypes gebruiken. Soms weet je al bij het zien van bepaalde kleuren bij welk merk deze communicatie hoort.

Een sterk visual brand bouwen? Dat kan jij ook!

Sterke visual branding is echt niet alleen weggelegd voor merken als Nike en Coca Cola. Steeds meer ondernemers, kleine bedrijven, influencers en personal brands eigenen zichzelf bepaalde stijlkenmerken toe en communiceren met een uniforme visual brand. Het geeft hen een professionele uitstraling en wekt vertrouwen op bij het grote publiek.

Maar je hebt geen groot marketingbudget zoals Nike en je hebt geen duizenden euro’s om aan een grafisch designbureau te besteden. Dat hoeft ook niet!

Wat je over visual branding leert...

In deze cursus begeleiden we je om zelf aan de slag te gaan met een visual brand. We leren je namelijk:

Design-lessen voor niet-designers

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en personal brands die geen kaas hebben gegeten van design.

Stap voor stap aan de slag met je merk

Stap voor stap

We starten helemaal bij het begin en leggen je gaandeweg alle stappen uit van het bouwen van een visual brand.
Stilistische keuzes maken voor je personal brand

Stilistische keuzes

Je leert bepaalde stilistische keuzes te maken, gebaseerd op wat jij wil communiceren met je merk.

Visual Brandbook

Je brandbook

Je gaat een brandbook opbouwen, waar je deze keuzes samenvoegt zodat je één consistente brand creëert.

Aan de slag met je brand-bijbel

Jij bent de ster van deze show. Jij weet als geen ander wat je wil communiceren en waar je bedrijf of brand voor staat. Daarom is het belangrijk dat jij zelf aan de slag gaat met deze cursus. Door middel van videolessen, online cursusmateriaal en downloadables, ga je alles leren over visual branding. Dan krijg je ook praktijkoefeningen om mee aan de slag te gaan. Al je bevindingen, vat je samen in het brandbook – wat je brand-bijbel gaat zijn!

Je krijgt van ons een lege brandbook template in PowerPoint, die jij tijdens de cursus stap voor stap gaat invullen met elementen die aansluiten bij jouw brand. Dit brandbook blijft achteraf jouw leidraad als je wilt communiceren vanuit je merk, en je kunt het steeds meegeven als je samenwerkt met designers. Een must-have dus!

Jouw Visual Branding Plan in 4 stappen

Stap 1

We starten in de cursus met het definiëren van wat je wil communiceren met je merk en wat je purpose is. Geen paniek - hier begeleiden we je in! Je gaat op zoek naar inspiratie, zowel vanuit jezelf als uit de wereld om je heen.

Stap 2

Dan ga je jouw brandverhaal vertalen naar designelementen en vul je stap voor stap je eigen Brandbook in. Je leert over de psychologie achter bepaalde elementen en kan zo gerichte keuzes maken op vlak van kleuren, vormen en lettertypes. Op het einde heb je een compleet Brandbook op maat van jouw merk.

Stap 3

Wanneer je brandbook af is, kun je ermee naar een grafisch vormgever stappen voor de uitwerking van je logo en merkmaterialen. Ook hiervoor kun je bij ons terecht: je instructeurs Liona en Elyn zijn namelijk ervaren grafisch designers en webdesigners. Ga je liever zelf aan het slag? Ook dan helpen we je op weg, met een gratis bonuscursus Canva. Met enkele korte, handige instructievideo's ben je in no-time aan het designen in de gratis ontwerptool Canva.

Stap 4

Je duidelijke visual brand communiceert je merkwaarden en je trekt het juiste doelpubliek aan. Je klanten worden fans, je design valt op en consistente communicatie schept vertrouwen. Je bent klaar om de wereld te veroveren!

Visual branding cursus

In het kort: Wat kun je van de online cursus verwachten?

Meer weten over wat Visual Branding is?
Bekijk dan de gratis previewles ‘Wat is Visual Branding’.

Meer weten over de cursusinhoud?
Bekijk het volledige lessenoverzicht.

Jouw instructeurs

De cursus is ontwikkeld door Liona en Elyn, vanuit een wens om ondernemers en personal brands een kans te geven om budgetvriendelijk een mooie visual brand te creëren.

Liona Appelman - instructeur van de visual branding cursus

Liona Appelman

Liona is de oprichter van P-Plan, een personal branding coach en grafisch designer. Haar jarenlange ervaring met grafisch design en haar praktijkgerichte aanpak met personal brands zorgen ervoor dat deze cursus gegrond is in realistische voorbeelden en handige oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Zij weet wat ondernemers en personal brands nodig hebben en hoe belangrijk communicatie is in de online wereld. Samen met jou gaat ze aan de slag om jouw visie en waarden te vertalen naar design.

Elyn Vandenwyngaert - instructeur van de visual branding cursus

Elyn Vandenwyngaert

Elyn is grafisch designer en heeft 8 jaar ervaring in marketing en communicatie. Ze werkt vooral samen met jonge ondernemers en coaches om hun visual brand aan te scherpen. Ze begrijpt als geen ander het belang van een sterke visual brand in deze visuele maatschappij, en begeleidt je met het ontwikkelingsproces van alle visual brand elementen. Na de cursus kan je bij haar terecht om je visual brand verder uit te laten werken. Kies dan zeker voor het online of offline prijspakket!

Wat klanten zeggen...

Check deze reviews! Onze grafisch designer Elyn heeft al vele klanten blij gemaakt met een ijzersterk visual brand. Ben jij de volgende?

Een greep uit ons portfolio

Klik op de afbeelding om het Brandbook te bekijken.

What the F.A.Q.?

Visual branding is de unieke combinatie van designelementen – zoals vormen, kleuren, materialen, afwerking, typografie en compositie – die direct en onbewust communiceren over de waarden en persoonlijkheid van een merk.

Meer weten over wat visual branding is? Bekijk dan de gratis previewles ‘wat is visual branding’.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het hebben van een sterke visual brand. Als je met mooie materialen en in een samenhangende stijl communiceert, dan oogt je merk professioneel, wat vertrouwen opwekt bij klanten, concurrenten, potentiële werkgevers,… Je komt goed voor de dag, en dit levert je ook veel concurrentievoordeel op. Daarbij zullen klanten of potentiële partners zich snel comfortabel voelen bij je merk, wat je onderneming alleen maar ten goede komt.

Visual branding is de visuele vertaalslag van een brand. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen personal branding en business branding?

Personal branding: een merk dat rond een persoon gebouwd wordt.
Denk aan Lady Gaga, Oprah, of je favo influencer… Maar, personal branding is niet alleen voor beroemdheden weggelegd. Je kunt een personal brand zien als iemand die zich als expert profileert binnen zijn vakgebied. Steeds meer mensen realiseren zich dat er een duidelijke relatie is tussen succes en personal branding. Niet voor niets is personal branding tegenwoordig ‘hot topic’ onder studenten, werkzoekenden, professionals en ondernemers.

Business branding: een onderneming waarbij de dienst of het product centraal staat.
Er is niet echt 1 expert of persoon die het gezicht is van dit merk, en de expertise zit in het team of de werknemers van het hele bedrijf. Je dienst of product staat hier in de spotlight. Denk aan Apple, Nike,…

Beide types hebben baat bij een sterke visual brand. Zowel een personal brand als onderneming halen voordeel uit een sterk logo en consistente, professionele visual brand.

Personal brands, professionals, ondernemers, kleine bedrijven, coaches en influencers die te maken hebben met het naar buiten brengen van een eigen “merk” en begeleid willen worden in hoe ze dit professioneel maar budgetvriendelijk aanpakken.

De cursus is ontwikkeld voor niet-designers, dus we leggen je alle design-termen grondig uit zodat je erna in gesprek kan met een grafisch designer.

Dan is deze cursus perfect voor jou! Deze cursus is ontworpen voor ondernemers die geen designers zijn, maar wel een sterk merk willen uitbouwen. We begeleiden je stap voor stap in de wereld van grafisch design, leggen je ‘design-termen’ uit en alles wat je moet weten om met een grafisch designer in gesprek te gaan, of zelf aan de slag te gaan met Canva.

This is the best part: HELEMAAL GEEN! Dit is geen cursus om aan de slag te gaan met Photoshop of Illustrator. We leren je de basiskneepjes van design en het is ook niet de bedoeling dat je leert ontwerpen zoals een grafisch designer, maar wel dat je weet wát er aan gedachtegoed zit achter design en hoe je in gesprek gaat met een grafisch designer. Je leert ontdekken welke elementen je in je visual brand wil stoppen en wat de psychologische betekenis is van die elementen. En dan laat je het ontwerpen zelf over aan iemand die nu exact kan maken wat jij wil.

Toch laten we de creatievelingen niet zomaar in de kou staan. We snappen dat je vingers beginnen jeuken van zoveel leuke tips rond je visual brand, dus we willen je een duwtje in de rug geven om zelf aan de slag te gaan met grafisch ontwerpen. Niet met een duur, ingewikkeld programma, maar met een hele makkelijke, toegankelijke en GRATIS online tool: Canva. Je krijgt als bonus handige instructievideo’s die je in no-time aan de slag helpen met Canva. Our treat!

Deze cursus is niet alleen een investering in je eigen kennis, maar ook in je business. Je wandelt hier niet alleen weg met een ijzersterk onderbouwd merk, met een hoop kennis over design en een volledig brandbook op maat – je ontvangt na de cursus ook nog eens een professioneel uitgewerkt logo en branding door onze grafisch designer!

Een win-WIN situatie dus! Gewoon DOEN.

Daarbij heb je nu ook nog de (tijdelijke!) kans om te genieten van een uitzonderlijke pilot-prijs. We bieden de cursus + uitwerking van je brand door de grafisch designer aan met een korting van 48%! Slechts 10 cursisten kunnen genieten van deze deal, don’t miss out en schrijf je in!

Dat kan! Neem in dat geval contact op met ons op via design@p-plan.nl om te horen wat we voor je kunnen betekenen.
Fuck yeah, I'm in!

Stay tuned!

Op de hoogte blijven van de cursus? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, we zullen je binnenkort meer informatie sturen!
Meer weten over hoe wij met jouw privacy omgaan? Lees het in ons privacy statement.

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.