De P van Purpose

Purpose

Purpose betekent letterlijk ‘doel’. Bij P-Plan bedoelen we hier het waarom van jouw bestaan mee. We beseffen heel goed dat dit een diepzinnig onderwerp is en dat je hier niet zomaar antwoord op kunt geven. Ga daarom eerst eens na wat jij de wereld te bieden hebt; wat kun jij doen om de wereld een stukje beter te maken? En waar sta jij eigenlijk voor, dus: wat vind jij belangrijk in het leven?

Tegenwoordig realiseren steeds meer mensen zich dat je jezelf óók met een succesvolle carrière leeg kunt voelen vanbinnen. Leven zonder purpose kan heel inhoudsloos voelen, omdat je emotionele behoeften niet worden gevoed. De sleutel is om voor jezelf een leven te creëren dat vol is met betekenis en zingeving.

‘On purpose leven gaat erom dat je de dingen doet waar jij voor bedoeld bent. Dus de grote vraag is: Welke purpose dient jouw personal brand?’


Maar, hoe kom je erachter wat jouw purpose is?

‘Wat is jouw purpose?’ is voor veel mensen een lastige vraag. Er zijn veel dingen die je interesseren, maar niet alles is direct een antwoord op deze vraag. Wat is het antwoord dan wel? Er zijn dingen waar jij van nature goed in bent. Dingen waar je voldoening uit haalt en die je leuk vindt om te doen; dat is je purpose. En geloof ons: iedereen heeft een purpose!

Purpose en personal branding

Je purpose heeft eigenlijk 2 functies binnen je personal brand. Het geeft je allereerst richting en helpt je met focussen. Maar purpose geeft je ook visie en dat helpt je om onderscheidend te zijn en zichtbaarder te worden. Kortom, purpose is het basisingrediënt van je personal brand. Daarom is het verdiepen in je purpose de beste tijdsinvestering die je jezelf cadeau kunt doen om van je leven een succes te maken.

Bekijk de gratis preview les!
Deze gratis preview les gaat over purpose; de basis van je personal brand
Video afspelen
Online Personal Branding Cursus

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.