P-Plan

Purpose

De P van PurposePurpose betekent letterlijk ‘doel’. Bij P-Plan bedoelen we hier het waarom van jouw bestaan mee. We beseffen heel goed dat dit een diepzinnig onderwerp is en dat je hier niet zomaar antwoord op kunt geven. Ga daarom eerst eens na wat jij de wereld te bieden hebt; wat kun jij doen om de wereld een stukje beter te maken? En waar sta jij eigenlijk voor, dus: wat vind jij belangrijk in het leven?

‘On purpose leven gaat erom dat je de dingen doet waar jij voor bedoeld bent.
Dus de grote vraag is:
Welke purpose dient jouw personal brand?’

Tegenwoordig realiseren steeds meer mensen zich dat je jezelf óók met een succesvolle carrière leeg kunt voelen vanbinnen. Leven zonder purpose kan heel inhoudsloos voelen, omdat je emotionele behoeften niet worden gevoed. De sleutel is om voor jezelf een leven te creëren dat vol is met betekenis en zingeving.


Maar, hoe kom je erachter wat jouw purpose is?

‘Wat is jouw purpose?’ is voor veel mensen een lastige vraag. Er zijn veel dingen die je interesseren, maar niet alles is direct een antwoord op deze vraag. Wat is het antwoord dan wel? Er zijn dingen waar jij van nature goed in bent. Dingen waar je voldoening uit haalt en die je leuk vindt om te doen; dat is je purpose. En geloof ons: iedereen heeft een purpose!

Versterk je purpose; met passie!

Je purpose beschrijft dus wáárom je bepaalde dingen doet. Passie geeft daarnaast aan hoeveel plezier je daarin hebt; dit is de drijfveer die je voelt als je met je purpose bezig bent. Je passie brengt je verder, omdat die ervoor zorgt dat nét die paar stappen extra zet.


Zodra je hebt ontdekt wat jouw purpose en passie zijn, kun je een leven vormgeven dat helemaal past bij wie jij bent.

Purpose + Passie =

• een stijgende motivatie

• heel veel inspiratie, en

• veel duidelijker weten op welke volgende stappen je kunt focussen (en dus: minder keuzestress!)


Wil je 'on purpose' leven?

Creëer voor jezelf een personal brand vanuit purpose.
Wil je weten wat jouw purpose is? Onderzoek het met behulp van onze cursus!

Meer informatie

Blog thema 'Purpose'