Gekke rituelen

Deze gekke rituelen helpen je los te laten en je purpose te vinden

Het onderzoeken van je purpose is de eerste en belangrijkste stap die je zet in het vormen van je personal brand. Om jouw plan om ‘on purpose’ te leven te laten slagen, is het goed om eerst te kijken naar je verleden. Welke herinneringen, ervaringen, kennis en vaardigheden wil je niet meenemen, maar loslaten? Door los te laten creëer je namelijk ruimte en vrijheid voor je personal branding plan.

De behoefte aan rituelen

Loslaten kan soms best lastig zijn. Rituelen kunnen je helpen om dit proces makkelijker te maken. En dit hoeft helemaal niet zweverig te zijn! Steek bijvoorbeeld een kaarsje op of hang ergens een mooie wens op. Het gaat om de betekenis die je eraan hangt. Een mooie wens aan de muur kan je er bijvoorbeeld aan herinneren dat je jouw negatieve gedachten loslaat en meer vanuit zelfliefde gaat leven.

Dus, ben je klaar voor een nieuwe stap en wil je bepaalde dingen uit het verleden loslaten?    Laat je inspireren door de volgende rituelen.

Gekke rituelen met loslaten als doel

Rituelen zijn vaak vreemd, gek, raar en kunnen tegelijkertijd voor één persoon of één groep mensen doodnormaal lijken. Geloof me, ik heb voor deze blog het internet afgestruind om jullie te inspireren met een paar gekke rituelen. Ik kwam de meest bizarre rituelen tegen, maar geen gekke rituelen waarvan ik dacht: daar zullen mijn lezers nou écht wat aan hebben bij het loslaten van dingen. Ben je tóch nieuwsgierig naar bizarre rituelen? Google is je vriend! 😉

Gekke rituelen

Omdat ik je met mijn blogs vooral verder helpen, heb ik me gericht op de wat normalere rituelen die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Vuurritueel

vuurritueel

Een vuurritueel is verbonden aan loslaten. Vuur heeft een ontzettend grote kracht en kan jouw ervaringen transformeren. Voorafgaand aan een vuurritueel zet je een intentie over wat je los wilt laten en tijdens het ritueel laat je dat ook daadwerkelijk los. Het transformeert jouw gedachten, emoties of gevoelens namelijk tot as; tot helemaal niets. Dit geeft je een nieuwe, frisse start.

Volle maan ritueel

maan en lichtcirkel

Ook tijdens de maancyclus kun je een ritueel opbouwen. Tijdens de nieuwe maan stel je nieuwe doelen, intenties en wensen. De volle maan is juist het moment waarop de energie piekt; er is een explosie van energie! Een mooi moment om te oogsten wat je hebt gezaaid en alle negatieve intenties, gedachten en emoties los te laten. Nu je deze symbolische betekenis van een volle maan kent, kun je je fantasie erop loslaten om een mooi ritueel te bedenken.

Toch een iets minder zweverige aanpak?

Laat een tattoo zetten

Gekke rituelen - tatoeage

Doe eens gek, zet een tattoo! Ja, er zijn genoeg mensen die bij dit soort bijzondere momenten in hun leven een tattoo laten zetten. Maar pas op, voordat je het weet ben je de nieuwe Schiffmacher! Oké, even zonder gekheid. Veel mensen vinden het fijn om dingen die belangrijk zijn of zijn geweest in hun leven bij zich te dragen. Een tattoo kan hiervoor een mooi gebaar zijn. Ga je toch liever voor iets minder blijvends? Een bijzonder sieraad kan hetzelfde effect hebben.

Drink er een borrel op

Ritueel - drink er een borrel op - twee mannen proosten met bier

Veel mensen vinden het fijn om speciale gelegenheden te vieren met een borrel. ‘Daar moet op gedronken worden!’ Ook dit is een soort ritueel. Eentje die niet zo gezond is, maar wel erg lekker! Wil jij iets loslaten uit het verleden? Drink er een keer een borrel op, bij wijze van ritueel. Pas wel op dat je hier niet in doorslaat. Een borrel gebruiken als excuus om dingen los te laten is iets minder verstandig…

5 Tips bij het creëren van je eigen ritueel

  1. Zet muziek op die jij passend vindt bij jouw ritueel.
  2. Steek een geurkaars of wat wierrook op (hoe meer zintuigen je aanspreekt, hoe sterker de verbinding met je herinneringen en emoties is).
  3. Kleed je op de manier die jij passend vindt (of kleed je helemaal niet, it’s up to you😜)
  4. Richt een plek in voor het ritueel. Versier de ruimte (eventueel met een klein altaar en wat kaarslicht).
  5. Schrijf of teken wat je los wilt laten op een papiertje of een symbolisch object.
Je hebt de volledige vrijheid om je eigen rituelen te bedenken en uit te voeren. Of dit nu een indianendans rondom het kampvuur is of een tattoo op je bovenarm. Kijk waar jij je prettig bij voelt en maak het zo bijzonder of gek als je zelf wilt.

Zoek je inspiratie over wat je allemaal kunt doen met de ruimte en vrijheid die ontstaat? Lees dan de blogs

Fuck Yeah – Vaker ‘ja’ zeggen is leuk!
10 activiteiten om in je eentje te doen

Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.