Kratten vol boekentips

The Talent Code

Wij bij P-Plan gaan – mede dankzij persoonlijke ervaringen – uit van een groeimindset. “Alles wat je aandacht geeft groeit”.

Mensen verschillen in de mate waarin zij geloven dat capaciteiten ontwikkeld kunnen worden. Denken dat capaciteiten nauwelijks ontwikkeld kunnen worden heet een fixed mindset; denken dat ze wel ontwikkeld kunnen worden (door aandacht en inspanning) heet een groeimindset. Herken jij je in het profiel van een fixed mindset? Ga de uitdaging aan en kijk eens hoe het voelt om over te stappen.


The Talent Code

Het boek The Talent Code van Daniel Coyle onderbouwt de groeimindset heel mooi. Daniel heeft verschillende plekken bezocht waar opvallend veel talent vandaan komt. Denk hierbij aan Zuid-Korea, met 33 vrouwelijke golfers in de top 100 van de wereld. Of Moskou, waar ze op één tennisclub meer toptalenten hebben dan in heel Amerika. Gefascineerd ging hij op onderzoek uit: waar komt dit talent vandaan?

Daniel ontdekte dat deze talenten niet aangeboren zijn, maar dat ze worden gevoed door drie factoren:

Deep practice
Héél veel oefenen en vooral niet bang zijn om te falen. Herhaling zorgt ervoor dat je bepaalde skills eigen kunt maken, waardoor het je steeds makkelijker afgaat.

Ignition
Dit is letterlijk ‘het ontsteken van de vlam’, maar in The Talent Code vindt dit plaats in de vorm van een rolmodel. Soms moet je eerst bij iemand anders zien dat het onmogelijke tóch mogelijk is, voordat je het zelf aandurft om naar datzelfde doel toe te werken.

Master coaching
Vergeet ook het belang van een uitzonderlijke coach niet; iemand met jarenlange ervaring op hoog niveau, die precies weet hoe hij jouw talent kan helpen ontwikkelen en er alles aan doet om jou succesvol te maken.

Bekijk hier een samenvatting van het boek:

Let op: dit gaat echt om wereldrecord talenten. We verwachten niet van je dat jij meteen een wereldrecord gaat vestigen en het is ook helemaal niet erg als dit niet je ambitie is. We delen de theorie van Daniel vooral om je er bewust van te maken dat je talent kunt ontwikkelen, als je maar hard genoeg werkt en in jezelf gelooft.Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.