Personal branding; zo blijf je trouw aan jezelf

Foto van Liona waarin ze zelfvertrouwen uitstaald

Durf ik uniek te zijn? Oooh jazeker, dat vind ik niet zo moeilijk! Het gaat er simpelweg om dat je trouw bent aan jezelf. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven en het is voor mij ontzettend lastig om niet mezelf te zijn, zeg gerust: onmogelijk. Een omgeving waar ik niet gewaardeerd of geaccepteerd wordt, daar blijf ik het liefst zo ver mogelijk uit de buurt. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die het moeilijk vinden om 100% zichzelf te zijn. Dat vind ik zonde! Daarom deel ik in deze blog mijn ervaringen en tips.

Een veilige omgeving

Een omgeving waarin je je veilig voelt om je unieke zelf te zijn, gun ik iedereen! Maar dat komt niet zomaar aanwaaien. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de omgeving waarin je je begeeft. Je bent het eigenlijk aan jezelf verplicht om je te omringen met mensen die jou volledig accepteren. Alleen zo kun je helemaal trouw zijn aan wie je bent als persoon en aan jouw persoonlijke waarden, kwaliteiten, talenten en meningen. Dat verdien jij. Sterker nog, dat verdient iedereen!

3 vriendinnen geven een veilige omgeving weer, waarbij je trouw aan jezelf kunt blijven.

Je huidige omgeving verbeteren

Wanneer mensen jou niet volledig accepteren kan dat komen doordat zij jou niet (goed) begrijpen. Het is belangrijk om je te realiseren dat onbegrip, conflicten en disrespect vaak een gevolg zijn van onwetendheid. Onwetendheid kun je voorkomen, door simpelweg te zorgen dat mensen je beter gaan begrijpen. Geef ze de tijd om je écht te leren kennen. Leg uit wie je bent, waarom je doet wat je doet en beargumenteer jouw meningen en ideeën. Hierbij hoef je anderen niet direct te overtuigen van jouw meningen en ideeën. Het gaat er in eerste instantie vooral om dat mensen je beter gaan begrijpen.

En voor alles geldt: Behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden. Als jij begripvol naar anderen bent, zullen ze dat ook eerder naar jou zijn.

Negeer de ‘haters’ binnen je omgeving

Don’t try to win over the haters. You are not a jackass whisperer.
– Brené Brown

Kijk, er blijven altijd mensen over die je niet accepteren en waarderen. Maar waarom zou dat zijn? Vaak hebben ze dan een probleem met zichzelf. Ze nemen bijvoorbeeld hun eigen verantwoordelijkheid niet, hebben een negatief zelfbeeld of zitten vastgeroest in hun eigen manier van denken. Hun probleem dus! Ik vind de quote van Brené Brown geniaal: ‘Je bent geen jackass whisperer’. Besteed daarom geen aandacht aan dit soort ‘haters’. Wees vooral trouw aan jezelf, wat zij ook van je zullen vinden.

De giftige omgeving achter je laten

Zit je helemaal in de verkeerde omgeving? Bevind je je in een giftige plek waar je écht jezelf niet kunt zijn, ook al heb je van alles geprobeerd? Je bent meer waard dan dat! Ga daarom op zoek naar mensen die je wél waarderen. En het liefst ook mensen die je helpen om persoonlijk te groeien. Inspirerende mensen dus!

Dezelfde 3 vriendinnen geven een veilige omgeving weer. Zo blijf je makkelijker trouw aan jezelf

Trouw aan jezelf zijn; Personal Branding is the key!

Ik zei het net al; zorg ervoor dat mensen de échte jij leren kennen en zorg dat ze je begrijpen. Zo win je respect! Maar er komen nog meer voordelen bij kijken. Door jezelf duidelijk te profileren en trouw te zijn aan jezelf trek je namelijk ook eerder gelijkgestemden aan.

Personal branding is ‘the key’. Het is dé manier om de unieke jij krachtig te profileren. Letterlijk vertaald is personal branding, jouw ‘persoonlijke merk’. Net als bij een merk wil je dat jouw naam gekoppeld wordt aan een positief beeld. Personal Branding gaat dus eigenlijk over het ‘vermarkten’ van jezelf, maar dan wel op een hele authentieke manier.

Het verdiepen in je personal brand is daarnaast ook een goed moment om inzichtelijk te krijgen wie je diep van binnen bent, en waarom je de dingen doet die je doet. Jezelf beter leren kennen en begrijpen geeft je zelfbeeld namelijk een super positieve boost!

Vanwege de Coronacrisis geef ik een tijdelijke korting op mijn online cursus Creëer een succesvol personal brand in 8 stappen.

119,99Toevoegen aan winkelwagen

In deze cursus laat ik zien wat personal branding precies inhoudt, hoe je een personal branding plan opstelt en hoe je dit plan in de praktijk kunt brengen.

Maak werk van je Personal Brand!

Credits van foto nr. 1 (van Liona) gaan naar Denise Motz.

Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.