Vrolijke vrouw heeft plezier

‘Gewoon voor de lol’ – de inspirerende kracht van plezier

Loop je vast en weet je niet wat je hieraan kunt doen?
Ben je leeg van binnen en is je inspiratie ver te zoeken?
Laat het los en maak plezier!

Neem je tijd en laat het even rusten. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld een ‘onzinnige’ persoonlijke challenge met jezelf aangaan. Gewoon voor de lol.

Play is the highest form of research

Albert Einstein

De kracht van plezier

Wist je dat de lol die je hebt tijdens zo’n challenge je inspiratie een flinke boost kan geven? Plezier heeft een goede invloed op je creativiteit, dus het zou zomaar kunnen dat je na een lachbui ineens de meest fantastische plannen bedenkt. En als het niet (meteen) werkt, heb je in ieder geval wat afleiding gehad. Eindeloos naar je scherm blijven staren tot de inspiratie komt gaat je sowieso niet verder helpen.

Ook interessant:
[Infographic] 80 activiteiten om te doen als je een tijdje ‘thuis’ zit.

30 Day Challenges

In deze TED Talk vertelt softwareontwikkelaar Matt Cutts over het uitproberen van nieuwe dingen. Verzin iets wat je al heel lang wilt doen en probeer het eens 30 dagen uit. Geef het een kans en je zult zien dat je al snel vooruitgang boekt. Zo’n 30 Day Challenge laat je, op een leuke manier, zien dat alles mogelijk is. Als je ‘t maar probeert!

Voorbeelden van persoonlijke challenges:

 • Reis challenge
  Neem bijvoorbeeld voor één maand een onbeperkt abonnement bij de NS en reis naar zoveel mogelijk leuke plekken in Nederland!
 • Sociale challenge
  Spreek bijvoorbeeld dagelijks 3 nieuwe mensen aan. Maak een praatje op straat, in de supermarkt of op het station. Begin de eerste dagen met iets super simpels als een opmerking over het weer om een beetje in te komen en kijk hoe je dit in de dagen erna kunt opbouwen.
 • Vegan challenge
  Deze challenge kan voor veel mensen een uitdaging zijn, maar tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om geen dierlijke producten meer te eten. Het aantal vegan opties in supermarkten en restaurants neemt toe en ook het internet staat vol met leuke recepten. Vaker vegan eten is daarnaast erg gezond én beter voor het milieu. Win-win!

Weet je niet waar te beginnen? De VeganChallenge biedt hier de oplossing voor! Schrijf je in en ontvang tijdens de challenge dagelijkse nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen.

Is een veganistische lifestyle voor jou nog even een té grote stap? Wat dacht je van een vegetarische challenge? De VeggieChallenge van ProVeg was voor mij een goede ondersteuning van mijn vegetarische lifestyle!

 • Cool challenge
  Dit is letterlijk 30 dagen koud douchen. Klinkt misschien niet zo lekker, maar het schijnt eigenlijk heel goed voor je te zijn! Hier vind je er meer informatie over.
 • Sportieve challenge
  Doe bijvoorbeeld mee aan een planking challenge. Via Facebook heb je allerlei initiatieven voor planking challenges, zodat je er niet helemaal alleen voor staat. Uiteraard kun je dit ook doen met je vrienden, huisgenoten of met collega’s in de pauze.
 • Low budget challenge
  Een maand lang onder je budget leven vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit. Maar uiteindelijk kan het ook heel leuk zijn, want als je het goed doet hou je geld over!

Ja’ zeggen tegen nieuwe dingen is leuk omdat je jezelf een kans geeft om iets tofs te ontdekken! Misschien wel een nieuwe hobby, een andere manier van leven of een switch in je carrière?

Lees meer over ‘ja’ zeggen tegen nieuwe dingen!

Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.