Enthousiaste man - Fuck Yeah! - Vaker 'ja' zeggen is leuk!

Fuck Yeah! – Vaker ‘ja’ zeggen is leuk!

Hoe vaak zeg jij ‘ja’ tegen nieuwe dingen? Grote kans dat het nog veel vaker kan. Achteraf kun je altijd nog spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, maar dat is steevast beter dan blijven rondlopen met spijt omdat je het nooit hebt uitgeprobeerd.

Nieuwe dingen = nieuwe kansen

Zeg eens ‘ja’ tegen iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Iets wat je altijd al hebt willen uitproberen, maar waar het nog steeds niet van gekomen is. Of iets waarvan je nog niet helemaal weet of het wel wat voor jou is. Doe jezelf een plezier en geef het eens een oprechte kans onder het mom: ‘Proberen kan altijd!’.

Het maakt niet uit op welk gebied je iets nieuws uitprobeert, zolang je maar in de buurt van jezelf en je personal brand blijft. Begin met iets kleins, zoals helpen bij een spelletjesmiddag in het plaatselijke verzorgingshuis of een proefles doen van een nieuwe sport. Kom je erachter dat het toch niet helemaal jouw ding is? Geeft niks. Juist door te ontdekken wat je niét leuk vindt, kom je alleen maar dichterbij datgene wat je wél leuk vindt. En het mooie van uitproberen? Je zit nergens aan vast, dus je kunt een volgende keer altijd nog ‘nee’ zeggen.

In deze infographic geven we 80 activiteiten die je kunt ondernemen.

Vaker ja zeggen tegen nieuwe dingen geeft nieuwe ervaringen - springend meisje

Nieuwe dingen = nieuwe ervaringen

Door iets nieuws uit te proberen, doe je allerlei nieuwe ervaringen op. Je opent hiermee niet alleen je ogen, maar ook je hoofd en hart. En juist door open te staan voor verandering, wordt het een stuk makkelijker om de juiste mensen te ontmoeten en nieuwe connecties te maken. Het maakt je bewuster van alle mogelijkheden die je hebt en laat je kennismaken met opties die je eerder niet zag.

Het verbreden van je horizon kan je helpen om je dromen achterna te gaan. Af en toe volmondig ‘ja’ zeggen kan je hele toekomst zo een flinke boost geven. Daar maak je niet alleen jezelf gelukkiger mee, maar hierdoor kun je ook anderen inspireren en helpen om hetzelfde te doen.

‘Ja’ zeggen tegen nieuwe dingen is leuk omdat je jezelf een kans geeft om iets tofs te ontdekken! Misschien wel een nieuwe hobby, een andere manier van leven of een switch in je carrière?

Nieuwe dingen = nieuwe herinneringen

Hoe leuk het ook is om nieuwe dingen te doen, die eerste keer is toch altijd een beetje spannend. Maak het jezelf niet te moeilijk en probeer ernaar te kijken als de kriebels die je op de basisschool kreeg als je in bed lag op de avond voordat je op schoolreisje ging. Je had geen idee wat je precies te wachten stond, maar één ding wist je zeker: het zou weer één groot avontuur worden.

Goed om te weten: Die spanning is het uiteindelijk allemaal waard, want je krijgt er altijd iets voor terug als je iets nieuws probeert. Jouw brein registreert nieuwe belevingen namelijk veel beter en intenser dan de dingen die je al kent. Het maakt indruk op je, omdat je je comfort zone verlaat.

Ja zeggen tegen nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld deze achtbaan

Nieuwe dingen = persoonlijke groei

Ga voor jezelf eens na waar jij je veilig en prettig voelt. Is dat thuis, als je met je familie bent, of juist heel ergens anders? Waar het ook is, die plek is jouw ‘comfort zone’. Door je in een nieuwe situatie te begeven, verlaat je die veilige comfort zone. Hartstikke goed, want daardoor groeit ‘ie en wordt jouw veilige plek alleen maar groter.

Als je comfort zone groter wordt, voel je dat aan alles. Je wordt zekerder van jezelf en voelt je veel zelfstandiger. Je gaat je steeds meer realiseren dat je niet perse een bepaalde plek of persoon nodig hebt om je goed te voelen, en dat is precies waar de kracht van persoonlijke groei ligt.

Is er een vacature waar je al heel lang op wilt solliciteren, maar waar je nog een beetje over twijfelt? Geef het een kans. Een sollicitatiegesprek kan nooit kwaad!

Nieuwe dingen = meer kennis

Een ander groot pluspunt van het uitproberen van nieuwe dingen, is het vergroten van je persoonlijke kennisbank. Hoe je sollicitatie, die verre reis, of workshop je ook bevallen is; je leert er altijd iets van. Je hebt nieuwe kennis over onderwerpen waar je daarvoor misschien nog nooit van gehoord had. En niet uit een boekje, maar puur uit eigen ervaring!

Vaker ja zeggen is leuk - Hell to the yeah!

Weet jij al waar jij vanaf nu ‘ja’ tegen gaat zeggen, of ben je nog op zoek naar inspiratie? Geef jezelf vooral de tijd om er rustig over na te denken. Kijk nog eens goed naar je personal branding plan en ga na welke nieuwe plannen hierop aansluiten. Als we je kunnen helpen, mag je hieronder altijd een reactie achterlaten. We helpen je graag.

Wil jij een succesvol Personal Brand?

Door middel van de P’s van P-Plan leer je om stap voor stap een krachtig personal branding plan neer te zetten.

Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reageer

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.