Voordelen van Personal Branding blog afbeelding

De voordelen van een Personal Branding plan

Personal branding, wat is dat eigenlijk? Een ‘brand’ is een merk en personal branding is dus, lekker vrij vertaald, jouw persoonlijke merk. Ben jij je ervan bewust hoe jij jezelf in de markt zet; op persoonlijk vlak en in je carrière?

Om je meer inzicht te geven in jouw personal brand, hebben we bij P-Plan een online cursus personal branding ontwikkeld. Je leert in deze cursus wat personal branding precies inhoudt, hoe je een personal branding plan opstelt en hoe je dit plan in de praktijk kunt brengen.

Klaar voor verandering?

Als je ‘t ons vraagt, is personal branding altijd een goed idee. Het heeft namelijk alles te maken met verandering, in de ruimste zin van het woord. Een personal branding plan kan je helpen om bijvoorbeeld te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je carrière. Of om erachter te komen hoe je het beste uit jezelf kunt halen, zonder elke keer weer voor de veilige weg te kiezen. Het kan natuurlijk ook dat je juist heel goed weet wat je wilt, alleen nog niet hoe je dat precies kunt bereiken. Ook dan kan een personal branding plan je nieuwe inzichten geven.

Vlinder staat voor verandering

Personal branding heeft niet alleen met je carrière te maken. Integendeel zelfs. Als je net uit een relatie komt, of juist klaar bent voor een heel ander type partner dan degene met wie je normaal gesproken thuis zou komen, helpt personal branding je om 100% jezelf te leren zijn en de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Jezelf op de eerste plaats zetten

Hoe vaak doe jij iets alléén voor jezelf? Niet omdat anderen het van je verwachten, of omdat het een verplichting is, maar écht omdat je het zelf wilt?

‘Ever loved someone so much, you would do anything for them?
Yeah, well, make that someone yourself and do whatever the hell you want.’ – Harvey Specter (Suits)

Harvey Spector

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook veel beter voor de mensen om je heen zorgen. Trek dus aan de bel als je niet lekker in de vel zit en probeer te achterhalen waar dit gevoel vandaan komt. In je eentje, of met hulp van iemand anders.

Vind je het een te grote stap om professionele hulp in te schakelen? Een personal branding plan helpt je om jezelf beter te leren kennen. Misschien ontdek je daardoor ook waar dat ontevreden gevoel vandaan komt, zodat je daar gericht aan kunt werken. Het is de hoogste tijd om voor jezelf te kiezen!

Aan de slag met de voordelen van een personal brand?

We helpen je via onze online cursus bij het opstellen van je personal branding plan. Het werk verricht je zelf tijdens de cursus, in je eigen tempo. Je krijgt van ons dus geen deadlines, wij zijn er puur ter ondersteuning voor als je ergens vragen over hebt.

Coffee to go beker - aan de slag met de voordelen van een personal branding plan

We hebben 8 P’s geselecteerd als modules voor de online cursus. Iedere module is een apart onderdeel van de cursus en samen vormen ze de fundering van jouw personal branding plan. De cursus begint met zelfkennis. In de modules Purpose, Persoonlijkheid en Potentieel ontdek je aan de hand van vragen en opdrachten wie je bent en waartoe jij in staat bent.

Daarna ga je aan de slag met de module usP, wat staat voor unique selling point; datgene wat jou uniek maakt, en de P van Promotie. Na deze onderdelen staat de basis voor je personal branding plan en ben je klaar voor de volgende stappen: Power en Planning. Ten slotte is er ook nog een extra P; die van PLAY! We willen er natuurlijk wel voor zorgen dat personal branding leuk blijft.

  Klik op de afbeelding om het te vergroten. Het P-Plan Stappenplan

Ben je benieuwd naar de rest van de cursus?

Online cursus: ‘Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen’

119,99Toevoegen aan winkelwagen

▸ Bekijk hier de complete inhoudsopgave.

Wil je aan de slag?

▸ Schrijf je hier in en ontdek zelf de voordelen van personal branding.

Imac Beeldscherm met daarop de personal branding cursus van P-Plan weergegeven

Liona Appelman

Founder P-Plan | Freelance Grafisch vormgever

Met veel passie en plezier combineer ik mijn ervaringen en interesses in marketing en grafisch vormgeving met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het resultaat is P-Plan: een online cursus over Personal Branding.

Gratis op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Hier helpen we je aan gratis tips, inspiratie en leuke kortingen op de nieuwste e-cursussen.

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens ons privacy statement. Je kunt je altijd uitschrijven.

Reacties

 • Hallo,

  Is deze online cursus ook geschikt voor kinderen van 12 jaar?

  Ik hoor het graag.
  Mvg. Anja Coolen

  • Hi Anja,

   Bedankt voor je vraag! Nee 12 is wel erg jong. De cursus is interessant vanaf 18 jaar.

   Waar ben je precies naar op zoek? Wellicht weet ik wel iets anders!

   Groetjes, Liona

 • Voor hoeveel uur is de online cursus gedacht. De tijden die erbij staan zijn erg kort.

  • Hi Johanna,

   Ik ben blij dat je het vraagt! We hadden toevallig laatst de globale tijdsinschatting weggehaald en dit is voor ons een goede reminder om die op een goede plek te plaatsen.

   Wat je kunt verwachten van de cursus is:
   – 2,5 uur on-demand video
   – 40 opdrachten
   – 26 uur aan cursusmateriaal
   – Levenslange toegang
   – Nederlandstalig
   – Certificaat te behalen

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we jouw beleving kunnen verbeteren. Lees meer in ons Privacy Statement.